GoCook on tour
GoCook on tour er et rullende køkken i skikkelse af en gammel, ombygget Citroen, som kører rundt i hele landet og besøger et udvalg af Coops butikker. Vi kalder bilen for GoCook-mobilen.
Sådan foregår en dag med GoCook on tour
Se en kort film nedenfor, hvor en klasse fra Møllebakkeskolen i Nykøbing Falster besøger en Kvickly-butik og laver mad i og omkring GoCook-mobilen.
Spørgsmål og svar til GoCook on tour
Find svar til dine spørgsmål om GoCook on tour. Har du flere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.
Hvordan kommer vi med på GoCook on tour?
GoCook on tour bliver bestilt og betalt af butikkerne i Coop. Helt præcist Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’Brugsen. Touren kører hvert forår.
Prik til en bestyrelsen i den lokale Coop-butik og sig, at I er interesserede, hvis de bestiller touren på et tidspunkt.
Hvem kan være med, og hvad koster det at være med?
Elever skal have færdigheder i et køkken for at kunne deltage. Aktiviteten egner sig derfor bedst til elever i 4.-7. klasse, som har eller har haft madkundskab.
I skal selv sørge for transport til og fra butikken. Det er gratis for klassen at deltage i aktiviteten.
Hvad sker der, når GoCook-mobilen kommer på besøg?
GoCook-mobilen bliver placeret så tæt på butikken som muligt. Ofte på den tilhørende parkeringsplads eller ved et nærtliggende torv.
Ved bilen bliver der opstillet borde med råvarer, køkkenfaciliteter mv. Her kommer eleverne dernæst til at arbejde med – og få ny viden om – mange forskellige råvarer, udfolde deres kulinariske evner, uddele smagsprøver til de forbipasserende og fungere som værter.
Repræsentanter fra butikken samt en madformidler fra Coop vil også være til stede.
Hvordan kan du bruge aktiviteten?
Du kan bruge aktiviteten som et led i åben skole, hvor eleverne kan få mulighed for at lære relevante færdigheder uden for skolens område.
Du kan fx bruge aktiviteten som afslutning eller optakt til jeres deltagelse i årets GoCook Smagekassen.
”GoCook-køkkenet på hjul giver børnene et åbent læringsrum, hvor de kan prøve deres færdigheder af i køkkenet. Her skal de ikke alene arbejde med råvarerne, men også formidle deres mad til andre. Det motiverer og engagerer eleverne, når forbipasserende smager på maden og spørger til, hvordan de har lavet den,” siger Bente Svane Nielsen, der er projektchef for GoCook, og fortsætter:
”Porrer, selleri og persillerod er for eksempel normalt ikke grøntsager, børn kan lide. Men i GoCook-mobilen bliver børnene mere modige, når de selv får lov at lave 100% deres egen pizza med et væld af årstidens grøntsager.”
Se billeder fra GoCook on tour
Se et udvalgt af billeder fra de sidste par år, hvor GoCook-mobilen har kørt rundt i det danske land.