Brug GoCook-bogsystemet hele året

GoCook-bogsystemet er et grundbogssystem målrettet faget madkundskab for 4.-7. klasse. Bogsystemet består af en grundbog og en kogebog, og online ligger der også en lang række elevark samt en lærervejledning.

Grundbogen, GoCook 100% din ret – bogen til madkundskab, kan eleverne starte med, når de første gang træder ind i skolekøkkenet. Bogen starter nemlig med en gennemgang af, hvornår og til hvad man bruger håndklæder, viskestykker og karklude, lidt køkkenhygiejne, opvask og oprydning, brug af bordskraldspand, og hvordan man holder på en kokkekniv. Som afslutning på kapitlet er der gennemgang af, hvordan man læser og forstår en opskrift, samt naturligvis to opskrifter.

Derefter fortsætter grundbogen med kapitler om madpyramiden (ernæring), grundsmage og sanser, før vi går videre til kapitlerne om de enkelte fødevaregrupper og slutter af med en kongen-af-køkkenet-test, hvor eleverne blandt andet skal svare på nogle spørgsmål, producere en kort metodevideo samt fuldende en opskrift og en lave middag sammen med klassen.

GoCook 100% din kogebog er en bog med opskrifter, der er opdelt efter fødevaregrupperne. Alle opskrifter er trin-for-trin-opskrifter. Til hver opskrift er der også en eller flere QR-koder, som henviser til relevante små metodevideoer, hvor eleverne kan se, hvordan man fx hakker løg, renser en chili eller slår et æg ud.
Bogen kan bruges i madkundskab, men er tænkt som en bog, som eleverne får med hjem efter endt undervisning. Forhåbentlig et incitament for dem til at fortsætte med også at lave mad derhjemme.

Alle opskrifterne kan man også finde i GoCook-appen, som er gratis, og som kan hentes ned til både iPhone- og Android-telefoner samt til iPad.

Online finder du også hele rækken af elevark, som der er henvisninger til i grundbogen. Du kan hente alle elevark på én gang eller opdelt i kapitler.

Sidst, men ikke mindst, kan du hente en lærervejledning til grundbogssystemet online. Her finder du blandt andet mål og arbejde for alle opgaver og elevark i grundbogen, et tidsestimat for opgaverne samt svar på opgaverne.

Du finder ligeledes et forslag til et undervisningsforløb med udgangspunkt i grundbogssystemet. Udgangspunktet her er, at man underviser to lektioner à 45 min. pr. gang.