Hvad er der i smagekassen?

Her kan du se, hvad der er i smagekassen, og hvad du skal sørge for at have hjemme af ekstra varer.

Eleverne skal lave retterne bami goreng og peiniril (græske pizzabåde) med råvarerne i smagekassen. 

I din undervisning skal du bruge opskrifterne i ELEVHÆFTET, så passer mængderne med indholdet i smagekassen. 

 

Liste over råvarer, som du skal købe pr. smagekasse til 24 elever*:

  • 6 styk kyllingebrystfileter à 280 g pr. pakke (kan udelades)
  • 3 pk. gær
  • 4 pk. revet ost à 150 g pr. pakke økologisk
  • 3 pk. skinkestrimler à 200 g pr. pakke (kan udelades)
  • 6 æg
  • 1 ps. cashewnødder (evt.)
  • bagepapir
  • olie
  • salt
  • peber
  • sukker

*Køber du de økologiske varianter i Dagli’Brugsen, kan prisen komme op på ca. 150,-kr., men du kan sagtens få varerne billigere.

 

Liste over råvarer i 1 smagekasse (til 24 elever):

  • 1 kg gulerødder
  • 3 pk. asparges-broccoli
  • 1 ps. grønkål
  • 1 stk. hvidløg
  • 2 stk. chili
  • 3 pak. fuldkornsnudler
  • 2 fl. soja
  • 2 fl. østerssovs
  • 2 stk. blomkål
  • 1 kg løg
  • 1 kg grahamsmel
  • 2 kg hvedemel

Sådan opbevarer du grøntsagerne

Du opbevarer bedst grøntsagerne på kål og i emballagen. Hvis grøntsagerne bliver varmet op til stuetemperatur i skolen, og efterfølgende lægges på køl, så skal emballagen åbnes en smule, så evt. kondens kan komme ud. Men især asparges-broccoli skal holdes ved 5 grader og derunder. Stilkene bliver slappe, hvis de får en højere temperatur, og lægges på køl igen.

Det betyder dog ikke noget, hvis grønkål eller asparges-broccoli får gule kanter, fordi de har ligget på køl i en uge. Eventulle brune pletter på blomkålen, kan eleverne også skære af.

Start gerne med opskriften på bami goreng, hvor asparges-broccoli og grønkålen skal bruges.