21. marts 2023

Vinder af GoCook Smagekassen 2022 blev Peterskolen

Hso Peterskolen i Rønne på Bornholm finder man en skole, der sætter madlavning højt på dagsordenen. Det kan man se ud af de fine fotos, som de har indsendt til GoCook konkurrencen. Og så var de heldige med, at være de endelige vindere, der blev trukket ud.

Pop up restaurant for en dag

Sådan så det ud, da det var Særslev-Hårslev-skolen, der vandt.

Vinder af GoCook Smagekassen konkurrencen

I 2006 skabte Coop konceptet ’GoCook’, der har til formål at give børn kompetencer og lyst til at tilberede og spise sund mad. Her har de udviklet GoCook Smagekassen, der er Danmarks største skoleaktivitet for elever i 4. til 8. klasse. Alle danske grundskoler kan tilmelde sig og hente en gratis Smagekasse i deres lokale Coop-butik. Kassen består af råvarer til 24 elever samt undervisningsmaterialer og opskriftshæfter.

Hvert år afholdes Smagekassen i uge 43, 44 og 45, hvor cirka 160.000 skolebørn over hele landet er involveret. De madglade elever sender billeder og videoer af deres retter til Coop i håbet om at vinde den landsdækkende konkurrence.

 

Petersskolen lavede nogle rigtig fine ting på de billeder, de sendte til os. Skolen er god til at inspirere eleverne. Vi kunne også se, at børnene er sindssygt engagerede. Så vi glæder os til at fejre dem, fortæller Micki Cheng.

Børn skal kunne føle sig trygge i et køkken

Micki Cheng og Gorm Wisweh mener begge, at det er vigtigt for børn at være vante i et køkken fra en tidlig alder. Derfor er de også stolte over at være ambassadører for GoCook, hvor langt over en million skolebørn har haft hænderne nede i Smagekasserne siden GoCooks stiftelse i 2006.

 - Vi har i gennemsnit omkring 160.000 elever om året, der prøver kræfter med GoCook Smagekassen. Det svarer til omkring 80 procent af alle danske grundskoler. Det er jeg enormt stolt over at være en del af. Jeg er stolt af at være en del af et så stort og vigtigt projekt, hvor vi inspirerer børn til at lave mad på en nem og sjov måde, fortæller Gorm Wisweh.

 - Vi oplever ofte, at børnene også begynder at engagere sig mere i madlavning i hjemmet og tager nogle af de opskrifter, som de har lært og øvet sig på ovre i skolen, med hjem og laver med deres forældre.