18. april 2022

Vinder af GoCook Smagekassen 2021 blev Særslev-Hårslev Skolen

På Særslev-Hårslev Skolen på Nordfyn finder man en skole, der sætter madlavning højt på dagsordenen. Madkundskabslærer Nathalia Bryld Hansen står i spidsen for elevernes gastronomiske dannelse.

- Madkundskab er en form for frirum for eleverne. Især for dem, der har det svært bogligt. De blomstrer hernede i køkkenet. Det er et rigtig vigtigt fag her på skolen. Vi ser madlavning som en af grundpillerne i at blive dannet til den virkelige verden, siger hun.

Pop up restaurant for en dag

Forældrene var inviteret til at fejre det dygtige valghold i madkundskab fra Særslev-Hårslev Skolen

Vinder af GoCook Smagekassen konkurrencen

I 2006 skabte Coop konceptet ’GoCook’, der har til formål at give børn kompetencer og lyst til at tilberede og spise sund mad. Her har de udviklet GoCook Smagekassen, der er Danmarks største skoleaktivitet for elever i 4. til 8. klasse. Alle danske grundskoler kan tilmelde sig og hente en gratis Smagekasse i deres lokale Coop-butik. Kassen består af råvarer til 24 elever samt undervisningsmaterialer og opskriftshæfter.

Hvert år afholdes Smagekassen i uge 43, 44 og 45, hvor cirka 160.000 skolebørn over hele landet er involveret. De madglade elever sender billeder og videoer af deres retter til Coop i håbet om at vinde den landsdækkende konkurrence.

Her blev Særslev-Hårslev Skolen i år trukket som vinder i et finalefelt bestående af 12 forskellige skoler. Præmien blev indløst fredag eftermiddag, hvor GoCook-ambassadørerne Micki Cheng og Gorm Wisweh tilbragte en eftermiddag med 22 elever fra Særslev-Hårslev Skolen og tilberedte en masse forskellige retter, der senere skulle indtages sammen med elevernes forældre.

- Eleverne er helt vildt stolte over, at Micki og Gorm er kommet på besøg. De er meget entusiastiske, når de træder ind i køkkenet, og de gik all-in på at vinde den her konkurrence. De har det så fedt lige nu, fortæller Nathalia Bryld Hansen.

De to GoCook ambassadører har også kun positive ting at sige om Særslev-Hårslev Skolens indstilling til madkundskab, ligesom de var imponerede over elevernes engagement i Smagekassen.

- Her på skolen har de madkundskab fra 6. klasse, og næste år udvider man det til 5. klasse. Det viser virkelig, at det er en skole, der har forstået at bruge det her fag. Derfor er det ikke tilfældigt, at Særslev-Hårslev Skolen kom med i finalepuljen, fortæller Gorm Wisweh, der, ligesom sin makker Micki, er kendt fra diverse tv-madlavningsprogrammer.

- Særslev-Hårslev Skolen lavede nogle rigtig fine ting på de billeder og videoer, de sendte til os. Skolen er god til at inspirere eleverne. Vi kunne også se, at børnene er sindssygt engagerede, hvilket vi også kan se nu her, hvor vi er på skolen, fortæller Micki Cheng.

Børn skal kunne føle sig trygge i et køkken

Micki Cheng og Gorm Wisweh mener begge, at det er vigtigt for børn at være vante i et køkken fra en tidlig alder. Derfor er de også stolte over at være ambassadører for GoCook, hvor langt over en million skolebørn har haft hænderne nede i Smagekasserne siden GoCooks stiftelse i 2006.

 - Vi har i gennemsnit omkring 160.000 elever om året, der prøver kræfter med GoCook Smagekassen. Det svarer til omkring 80 procent af alle danske grundskoler. Det er jeg enormt stolt over at være en del af. Jeg er stolt af at være en del af et så stort og vigtigt projekt, hvor vi inspirerer børn til at lave mad på en nem og sjov måde, fortæller Gorm Wisweh.

 - Vi oplever ofte, at børnene også begynder at engagere sig mere i madlavning i hjemmet og tager nogle af de opskrifter, som de har lært og øvet sig på ovre i skolen, med hjem og laver med deres forældre, uddyber tv-kokken.

Skriv en kommentar