Print side

Sundhedsspillet

Børn og unge har brug for energi til at kunne koncentrere sig en hel dag i skolen. Med en sund og varieret kost bliver eleverne bedre i stand til at lære nyt.

Coop Skolekontakten og Danmarks Matematiklærerforening gik i 2011 sammen om at give de bedste rammer for at arbejde med sundhed og matematik i grundskolen. Sammen udarbejdede vi årets materiale til Matematikkens Dag – Sund matematik. Omdrejningspunktet blev Coops madpyramide. 

Madpyramiden som matematisk model

På Matematikkens Dag blev madpyramiden brugt som matematisk model. Eleverne arbejdede derfor både med mål og vægt, energi i maden eller energiforbrug.

 

Sundhedsspillet

Som en del af aktiviteterne på Matematikkens Dag kunne eleverne dyste mod hinanden i Sundhedsspillet. Her gælder det om at placere råvarer i Coops madpyramide. Råvarerne skal erobres ved at svare på matematikspørgsmål med en sund mad-vinkel.  

Sundhedsspillet ligger nu frit tilgængeligt på www.sundmatematik.dk

Inden I går i gang med spillet, kan det være en god idé at gennemgå forskellige begreber som energiforbrug, fedt, protein og kulhydrater. 

Eleverne kan bruge elevarket: ’Hvor meget energi har jeg brug for?’ (pdf)

 

Ekstra information om madpyramiden

Du som lærer kan læse mere om madpyramiden i folderen – Spis sundt med madpyramiden (pdf). Du kan også bestille folderen på vores hjemmeside.

Desuden kan du bestille madpyramiden som plakat (A1 eller A3)

 

Vil du vide mere om Matematikkens Dag

Hvis du vil vide mere om Matematikkens Dag, så kig forbi Danmarks Matematiklærerforenings hjemmeside.