Print side

Spis sundt med madpyramiden (GoCook 2011)

 

GoCook-eventen finder sted i uge 45, dvs. fra den 7. til den 11. november. Temaet er ’Spis sundt med madpyramiden’. Her på siden kan du finde alt relevant undervisningsmateriale til eventen. Undervisningsmaterialet kan bruges over en periode på 4 uger.


Undervisningsmaterialet

Materialet består af en smagekasse, elevhæfter, en lærervejledning, en plakat, en række elevark og et opskrifthæfte. Derudover er der informationer om GoCook-konkurrencen, om hvordan materialet lever op til målene for undervisning i hjemkundskab og informationer til forældrene. 

Bestil undervisningsmaterialerne.


Elevhæftet, lærervejledningen og opskrifthæftet
Du kan bladre i elevhæftet, lærervejledningen og opskrifthæftet ved at klikke på nedenstående link.
- Elevhæftet (pdf)
- Lærervejledningen (pdf)
- Opskrifthæftet (pdf)

 

Elevark, faktaark mv.

Her nedenfor kan du finde de fire ekstra elevark, forslag til undervisningsforløb, fællesmål for hjemkundskab og baggrundsnote om madpyramiden.


Elevark 1 om fødevarernes placering i madpyramiden
(pdf)

 

 

 
Elevark 2 om grøntsager og frugt
(pdf)

 

Elevark 3 om fødevaregrupper og måltider
(pdf)

 


Elevark 4 om klassens madpyramide
(pdf)

 

 

 


Vejledning i brug af QR-koder

I opskriftshæftet er der flere steder særlige stregkoder kaldet QR-koder. Se billedet her til venstre. Når du skanner stregkoden med din mobil, kommer du ind til den side på internettet, som koden viser hen til. Det er altså ligesom et link på en hjemmeside.

Vejledning i brug af QR-koder (pdf)

 

Supplerende undervisningsmateriale på web

I forbindelse med at FDB i foråret relancerede madpyramiden, lavede vi også en hjemmeside. På madpyramiden.dk kan du blandt andet finde et stort råvareleksikon, finde inspiration til måltider, læse mere om, hvordan du skal forstå og bruge madpyramiden, historien bag mv.

Gå ind på www.madpyramiden.dk

På hjemmesiden madellerhvad.dk kan du finde alle opskrifter til GoCook, deltage i konkurrencen og se en masse videoer, som viser børnen, hvordan de fx skærer løb, laver melonkurve eller deres egen grøntsagsbouillon.

Gå ind på www.madellerhvad.dk.

 

Om GoCook

Du kan læse mere uddybende om dette års GoCook i følgende artikler:
- Se indhold og opskrifter i smagekassen i dette års GoCook
- Lær dine elever at lave mad efter den nye madpyramide

Du kan også læse mere generelle informationer om GoCook, herunder om konkurrencen, finde inspiration i ældre temaer af GoCook og meget mere.