Print side

Materialets opbygning

Bogsystemet består af to bøger. Bogen ’GoCook 100% din ret – bogen til madkundskab’ er bygget op med nogle indledende, mere teoretiske kapitler om madpyramiden, ernæring, grundsmage, sanser og hygiejne. Resten af bogen er opdelt i kapitler efter fødevaregrupperne. Hvert kapitel indeholder lidt teori om fødevaren og understøttende, praktiske opgaver. Hvert kapitel slutter af med relevante opskrifter. 

Bogen ’GoCook 100% din kogebog’ er også bygget op i kapitler efter fødevaregrupperne. Hvert kapitel indeholder opskrifter, som relaterer sig til den pågældende fødevaregruppe. Opskrifterne i kogebogen er beregnet til en familie på 4 personer. 

Indholdet fordelt på kapitler

Her neden for kan du se det overordnede indhold af bogen ’GoCook 100% din ret – bogen til madkundskab’ fordelt på kapitler. 

Kapitel

Titel

Indhold

 1

Indledning

 

 2

Madpyramiden & ernæring

Overordnet indføring i madpyramiden, fødevaregrupperne og næringsstofferne (fedt, kulhydrater, proteiner, vitaminer og mineraler)

 3

Grundsmage & sanserne

Intro til grundsmagene og brug af sanserne i forbindelse med råvarer og madlavning. 

 4

Hygiejne

Gode råd om køkkenhygiejne

 5

Opskrifter, forkortelser og måleenheder

Hvordan læser du en opskrift, gængse forkortelser og måleenheder.

 6

Kartofler

           Kartoflens næringsværdi, opbygning og sorter.

           Hvordan opbevarer, tilberede og spiser man kartofler?

           Hvordan smager kartofler?

 7

Grøntsager

 Hvad er en grøntsag, og hvad er deres næringsværdi?

           Hvordan opbevarer, tilbereder og spiser du grøntsager?

           Hvordan smager grøntsager, og hvornår er de i sæson?
 

 8

Frugt & nødder

 Hvad er frugt og nødder, og hvad er deres næringsværdi?

           Hvordan opbevarer, tilberede og spiser du frugt og nødder?

           Hvordan smager frugt og nødder, og hvornår er de i sæson?

 9

Korn, mel og gryn

 Hvad er korn og korns næringsværdi?

           Korn i pasta, brød og kage

           Hvordan opbevarer og spiser du fødevare med korn?
 

 10

Mælkeprodukter

 Mælks næringsværdi

           Hvor kommer mælken fra, og hvad bruger vi den til? 

           Hvordan opbevarer og bruger du mælkeprodukter?

           Hvordan smager mælkeprodukter?
 

 11

Fisk & skaldyr

           Hvad er fisk og skaldyr og deres næringsværdi?

           Hvordan ser du, at fisken er frisk, og hvordan opbevarer den?

           Fisk og hygiejne

           Hvordan smager fisk og skaldyr?

           Hvordan fileterer, tilbereder og spiser du fisk og skaldyr?
 

 12

Fjerkræ

           Hvad er fjerkræ og dets næringsværdi?

           Fjerkræ og hygiejne

           Hvordan smager fjerkræ?

           Hvordan opbevarer, tilbereder og spiser du fjerkræ?
 

 13

Æg

 Hvad er æg og dets næringsværdi?

           Æg og hygiejne

           Er ægget friskt og hvordan opbevarer du det?

           Hvad smager ægget af, og hvad bruger du det til?
 

 14

Kød & indmad

 Hvad er kød og indmad og dets næringsværdi?

           Hvordan opbevarer du kød og indmad?

           Kød og hygiejne

           Hvordan tilbereder og spiser du kød og indmad?
 

 15

Fedtstoffer

 Hvad er fedtstoffer og deres næringsværdi?

           Synligt og skjult fedt

           Fedtstoffer giver smag og konsistens

           Hvordan opbevarer og bruger du fedtstoffer?
 

 16

Stikordsregister