Print side

Temaet for GoCook Smagekassen 2017: Meget mere end madpakker

Eleverne i de danske skoler har fået en længere skoledag. Den lange dag kræver god energi til læring.

I GoCook Smagekassen har vi derfor valgt i år at sætte fokus på mad og måltider på skolen – herunder madpakker og mellemmåltider.

Undervisningsmaterialet har følgende overordnede emner:

  • Madkulturen: Hvad spiser børn til frokost i andre nordiske lande? 
  • Madhistorie: Hvordan har frokosten og madpakken udviklet sig gennem tiden?
  • Måltidet: Hvordan er mad- og måltidet på din skole?
  • Ernæring: Hvad er energi? Hvad er sukker og tomme kalorier? Hvad sker der i din krop? 
  • Madlavning: Lav 100 % din egen madpakke med falafel i pitabrød (råvarer i smagekassen)
  • Madlavning: Lav snacks med glaskål, gulerødder og kinaradisser (råvarer i smagekassen)

Undervisningsforløbet ender op med, at eleverne selv kan udvikle deres egen snak som et innovationsforløb kaldet Food Lab. Undervisningsmaterialet indeholder en lang række film og eksperimenter, som eleverne kan arbejde med.  

Spørgsmål til tilmeldingen til GoCook Smagekassen

Har du i øvrigt spørgsmål vedrørende tilmeldingen til GoCook Smagekassen, så kan du finde svar på denne side: http://skolekontakten.dk/nyheder/tilmeld-jer-gocook-smagekassen-2017

Hvis du tilmelder din klasse, får du tilsendt GRATIS undervisningsmaterialer og opskriftshæfter til hele klassen til 4-8 undervisningsgange i uge 39. I uge 43, 44 ELLER 45 henter du en GRATIS smagekasse med råvarer til 24 elever i den lokale Coop-butik.

Du tilmelder dig fra 1. maj til 5. september på forsiden af http://skolekontakten.dk/ . Det er gratis at tilmelde sig. Du skal dog regne med ca. 150,-kr. til ekstra råvarer pr. smagekasse.