Print side

Deltag i debatten: Madkundskab skal styrkes

Tirsdag den 16. maj holdt Coop repræsenteret ved GoCook i samarbejde med Madkulturens Madkamp og Landbrug & Fødevarer et fyraftensmøde med overskriften ’Madkundskab skal styrkes!’.

Hvordan booster vi faget og fagets position ude på skolerne? Det var et af de spørgsmål, som en proppet sal hos Landbrug & Fødevarer så frem til at blive klogere på. 

Man skal lære noget i madkundskab! 

Helle Brønnum Carlsen lagde ud med en diskussion af fagets position.  Hun mener, at der er godt nyt. ’Faget har fået nyt navn. Det er godt nyt! Nogle siger, at pengene er en stor begrænsning, hvis man kun har imellem 8-10 kr. pr. elev pr. undervisningsgang. Det er ikke økonomi, det handler om. Madkundskab har lige så mange kompetenceområder, som fx dansk. Jeg klarer mig også på et lille budget på min skole. 13 af de 28 målpar er teoretiske, så der er masser at tage fat i uden det koster penge. Det handler om faglighed hos underviserne, og ikke færdige lagkagebunde!’ , sagde hun skråsikkert ud i salen.

Helle Brønnum havde dog også et opråb til lederne: ’Vi skal have politikere og skolelederne til at forstå, at faget har samme status som mange andre fag – lige nu mangler der ledelse og opbakning’. Kort sagt – ’hvis vi ikke opgraderer madkundskab, så går jorden under, og vi dør!’, var Helles slutreplik. 

Er madkundskab lig med frikvarter?

Fyraftensmødet sluttede af med en paneldebat imellem Mette Witt Hagensen, Jakob Bonde Nielsen (elev), Lone Carlsonn (Madkundskabslærerforeningen), Helle Brønnum Carlsen og Per Helding Madsen (repr. fra Skolelederforeningen). 

Her var en pointe fra Jakob, der var elevernes repræsentant: ”Et problem er, at man godt kan se madkundskab som et slags frikvarter. Faget mangler mere faglighed og teori. Der skal seriøsitet ind i faget, og ledelsen skal bakke op, så det også smitter af på eleverne.” 

Hvad tænker du om madkundskabsfaget. Er et lille budget ikke noget problem, da der er masser af teori i de nye mål for faget? Tror du også, at dine elever oplever faget som et hyggeligt ’frikvarter’?

Deltag i bloggen her nedenfor! 

Kommentarer

test

Indsend kommentar