Print side

Tropisk træ i din hverdag

'Tropisk træ i din hverdag' er et undervisningsmateriale om bæredygtig skovdrift i den tropiske verden, forbrugerbevidsthed og fair trade. Det er lavet til 8. – 10. klasse i faget samfundsfag, men kan også bruges tværfagligt i historie, geografi og biologi. Det egner sig også til undervisningen på de gymnasiale uddannelser.

Materialet lægger op til relevante diskussioner af bl.a. regnskovsfældning, kooperativ udvikling, træ i Danmark og bæredygtig handel. Materialet giver en bred indføring i de sociale og miljømæssige problemer – og løsninger.

Med materialet følger en 10 minutters dvd, der følger produktionen af et skærebræt fra kooperativet COATLAHL i Honduras og slutter med en lille monolog, der er et godt udgangspunkt for debat og diskussion.

Ny hjemmeside

Til materialet har vi også udviklet en hjemmeside: tropisktrae.dk. Der finder du alt tekstmaterialet, supplerende tekst, elevspørgsmål, elevark og to film om tropisk træ.

 

 Alle materialerne er gratis. Du betaler blot for porto
 og pakning. Læs om Skolekontaktens prispolitik.
 Klik på ikonet her til højre.

Bestil Tropiske træ i din hverdag - klassesæt

Materialet er gratis, men du betaler for porto og pakning.

  • Medie og omfang: hæfte med illustrationer i farver, 30 styk inkl. lærervejledning og en dvd à 10 minutter
  • Fragtpris: fra 139,50 kr.
  • Bedste fragtpris er fx: 220,-kr. for 3 klassesæt (73,-kr. pr. sæt)
  • Bestil Tropiske træ i din hverdag - klassesæt

 

Downloade

Du også kan downloade materialet "Tropiske træ i din hverdag" - elevhæfte og lærervejledning som pdf-filer:

 

Hjemmesiden til 'Tropisk træ i din hverdag'

Materialet har også en hjemmesiden, nemlig tropisktrae.dk. Der finder du hele foruden indholdet fra hæftet og lærervejledningen, også ekstra elevopgaver, spørgsmål og film.

Besøg hjemmesiden tropisktrae.dk

 

Bæredygtig handel

Skolekontakten har i foråret 2011 produceret 5 film med bæredygtig handel som tema. I fire film tager vi til Afrika og Kina og får indblik i emner, som mikrolån, arbejdsvilkår, arbejdsløshed og vilkår for at kunne sælge produkter til fx Danmark. Den sidste film lægger op til debat ved at se på, hvordan medierne ofte ser på virksomheder, der tager et samfundsansvar.

Filmene kan ses her på hjemmesiden.

Fag: 
Biologi
Geografi
Historie
Samfundsfag
Tværfaglig
Klassetrin: 
8. klasse
9. klasse
10. klasse
Gymnasie/HF/HTX