Print side

Snapshots fra fremtiden

’Snapshots fra fremtiden’ lægger op til at blive brugt både som debatoplæg, som inspiration for elevernes eget arbejde med scenarier for fremtiden samt i større forløb om utopiske og dystopiske fremtidsfortællinger fra litteraturhistorien. Bogen kan anvendes i flere fag, herunder dansk, samfundsfag, naturfag og historie samt i tvær- eller flerfaglige forløb. 

'Snapshots fra fremtiden' indeholder syv fortællinger fra fremtiden samt forslag til, hvordan fremtidsscenarier kan inddrages i undervisningen.

Fra bogens forord:

"Fremtiden er som en vifte af muligheder. Jo længere frem vi kigger, jo bredere bliver viften, for jo flere forskellige retninger kan udviklingen gå. Dén grundlæggende usikkerhed er nødt til at være udgangspunktet, hvis man forsøger at planlægge i forhold til fremtiden. Man kan ikke forudsige fremtiden – men man kan gøre sig forestillinger om den vifte af mulige fremtider man står overfor. Og på den baggrund skulle man forhåbentlig have en lidt bedre forståelse af, hvad der kan være det bedste næste skridt fremad.

Indenfor fremtidsforskning er der en slags 'værktøjskasse' af metoder, man kan bruge til at tænke systematisk på de mulige fremtider. Nogle af værktøjerne er trends, scenarier, wild cards og fortællinger. De syv snapshots fra fremtiden, som du kan læse her i bogen, er fortællinger, men de bygger på mange års arbejde med trends og scenarier."

 Alle materialerne er gratis. Du betaler blot for porto og  pakning. Læs  om Skolekontaktens prispolitik. Klik på  ikonet her til højre.

Bestil Snapshots fra fremtiden - enkelt hæfte

 

Bestil Snapshots fra fremtiden - klassesæt

Fag: 
Biologi
Dansk
Emneundervisning
Historie
Samfundsfag
Tværfaglig
Klassetrin: 
9. klasse
10. klasse
Gymnasie/HF/HTX