Print side

Kemienidinhverdag.dk

Eleverne møder kemi alle steder i deres hverdag. Der er fx kemi i tøjet, mobiltelefoner, smykker, deodoranter, legetøj, sodavand, rengøringsmidler og dåser.

Med kemienidinhverdag.dk kan eleverne komme tættere på kemi i deres egen hverdag. Eleverne bevæger sig fra værelse til værelse, undersøger, eksperimenter og løser opgaver og tilegner sig derved viden om hverdagskemi. 

Det finder du på web

Hjemmesiden er bygget lidt anderledes op end elevbogen, men indeholder hele elevbogen plus ekstra uddybende tekst fra lærervejledningen. Derudover bliver hjemmesiden løbende opdateret.

Under ’Kemi i dit hjem’ kan eleverne gå på opdagelse i kemien værelse for værelse. Der er udvidede tekster om de forskellige områder, hvis man har lyst til læse mere.

Under ’Fakta om kemi’ har vi lagt fakta ind om blandt andet ’Kemi i kroppen’, e-numre, mærkning og ph.

Under ’Til elever’ har vi placeret forsøg til hvert kapitel/værelse, mulighed for at uploade billeder og se film.

Under ’Til læreren’ er der opdateringer til materialet, elevark og oversigt over materialer og leverandører af de materialer, der skal bruges til forsøgene.

Klik ind på www.kemienidinhverdag.dk 

 

Del din viden

Som lærer er du desuden meget velkommen til at dele din viden om, hvordan I vælger at bruge ’Kemien i din hverdag’. Hvad syntes I var godt og skidt, hvordan lavede I nogle af forsøgene, eller komme med idéer til nye afsnit/kapitler osv. Det gør du på skolekontakten.dk

 

Hele materialet

Foruden hjemmesiden, består materialet også af en elevbog og en lærervejledning. Indholdet på web og i papir er næsten det samme. Det er op til dig/jer, hvilket medie I vil bruge. 

Du kan bestille bogmaterialet her på siden. Det er gratis. Du skal bare betale porto og pakning.

Fag: 
Emneundervisning
Kemi
Natur og teknologi
Klassetrin: 
5. klasse
6. klasse
7. klasse