Print side

GoCook.dk

GoCook.dk er en af de digitale elementer under Projekt GoCook. Herunder kan du se en kort beskrivelse af, hvad du finder, når du klikker dig ind under de forskellige ikoner på gocook.dk. 

GoCook-book

I ’GoCook-book’en’ kan eleverne finde gennemprøvede, trin-for-trin opskrifter, som kan versioneres til 2-4-6 personer. Ingredienslisterne er med billeder af råvarerne. I opskrifterne er der henvisning til små metodevideoer, fx om hvordan du renser chili. 

Brug opskrifterne både ift. forberedelse og direkte i undervisningen. Som del af forberedelsen kan det være en idé at gennemgå redskabslisten, som også indeholder billeder og forklaringer samt at se den/de aktuelle metodefilm, som kan være knyttet til opskriften. I selve undervisningen kan det være en mulighed enten at bruge opskrifterne elektronisk på en smartphone el. en tablet el. printe opskriften.

Leksikon

Leksikonet er fyldt med mere end 500 opslag om råvarer og køkkenredskaber. Opslagene kan eleverne bruge til forberedelse, og fx se og læse, hvad en knoldselleri er eller få styr på, hvordan dørslaget ser ud og hvordan man bruger det.

Kokkeskolen

I ’Kokkeskolen’ kan eleverne finde små film, både til hele opskrifter, som fx hvordan man laver lasagne, eller film som fx beskriver, hvordan man skyller porrer eller panerer. Brug filmene som en del af forberedelsen el. undervejs i opskriften.

iPad-tablet

Bag iPad’en har vi gemt tv-programmerne med ’Gorm og 100% din ret’. Her tager kokken Gorm ud og besøger unge mennesker, bliver udfordret af dem i deres sport og udfordrer dem bagefter med at lave mad.

Det gale eller det blærede køkken

Har dine elever lyst el. mulighed for at lave lidt ud over det sædvanlige, så kan de udforske film og opskrifter i både det gale og det blærede køkken. Der finder de tips til, hvordan de laver den flottes frugtkurv, pynter kagen med glasur, laver bananis eller stege græshopper. Der er lidt for enhver smag. 

Konkurrencer

Her skal I klikke jer ind, hvis I vil deltage i GoCook Smagekasse-konkurrencen, som hvert år er en del af GoCook Smagekassen. 

Klik ind på www.gocook.dk

Fag: 
Biologi
Emneundervisning
Madkundskab
Tværfaglig
Klassetrin: 
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse