Print side

Eventyret om den vidunderlige kartoffel - film

"Eventyret om den vidunderlige kartoffel" er en tegnefilm, der på en både humoristisk og sandfærdig måde hylder kartoflen som den fantastiske rodknold, der må så grueligt meget igennem, før den får succes.

Eventyret om den vidunderlige kartoffel er en tegnefilm, der på en både humoristisk og sandfærdig måde hylder kartoflen som den fantastiske rodknold, der må så grueligt meget igennem, før den får succes.

Tegnefilmen fører os gennem historien fra Inkariget, hvor jorden selv satte den første kartoffelknold, til modtagelsen og udbredelsen i Europa. Undervejs oplever vi Marie Antoinettes kartoffelblomstprydede frisure, kartoflens overlegenhed over for skørbug hos søfolk på langfart, den irske kartoffelpest, som kartoflen selv overvinder, og kartoflens sejrsgang siden da. Den lille rodknold bliver hele verdens guldklump.

Tegnefilmen kan bruges til, på en fornøjelig måde, at sætte fokus på kartoflen - ud fra både en historisk og ernæringsmæssig synsvinkel. Den kan ligeledes være et friskt indslag i sundhedsundervisningen og i arbejdet med historiske emner.

Illustrator: Claus Deuleran. Indtaler: Kai Løvring.

 

Se filmen

Du kan vælge enten at se 'Eventyret om den vidunderlige kartoffel' her på siden, eller du kan bestille og leje filmen nederst på siden. Filmforsyningen administrerer rettighederne til filmen. 

Fag: 
Emneundervisning
Historie
Madkundskab
Natur og teknologi
Tværfaglig
Klassetrin: 
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse