Print side

Brændstof til krop og hjerne

'Brændstof til krop og hjerne' er et teorimateriale til undervisningen i hjemkundskab, biologi og natur/teknik. Hæftet gennemgår flere væsentlige aspekter omkring mad og ernæringslære: Energi, mineraler, vitaminer, fedt, kulhydrater. Desuden er der afsnit om bl.a. sukker på flaske samt mad og kultur.

'Brændstof til krop og hjerne' handler både om hvordan danskernes kostvaner er og bør være, og hvordan de har udviklet sig de sidste par år. Hæftet tematiserer f.eks. kostpyramiden og de otte kostråd og har afsnit om bl.a. sukker på flaske og mad og kultur. Derudover fortælles om, hvad energi, protein, kulhydrater, fedt, mineraler og vitaminer er.

"Man kan sige, det der giver 'Brændstof til krop og hjerne' en særlig status er, at det går ind og giver den ernæringsmæssige baggrund for kostrådene. Og det er efter min mening noget, der ikke er så meget af til skolen," fortæller seminarielektor Annelise Terndrup, der har redigeret 'Brændstof til krop og hjerne'.

 

Download materialet

'Brændstof til krop og hjerne' er udsolgt og vil ikke blive genoptrykt. Men du kan hente materialet gratis her nedenfor:

'Brændstof til krop og hjerne' (pdf) 

 

Andet relevant materiale

 

Bestil yderligere materiale (materialet er gratis - du betaler blot porto)

Fag: 
Biologi
Emneundervisning
Idræt
Madkundskab
Natur og teknologi
Tværfaglig
Klassetrin: 
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse