Print side

Om Gocook.dk og kokkeskoleapp’en

Vi har udviklet hjemmesiden gocook.dk og en kokkeskole-app. Begge dele kan bruges som supplement til undervisningen i madkundskab og forløbet med GoCook Smagekassen. 

App’en kan være rigtig god at bruge i selve undervisningssituationen (husk husholdningsfilm om mobiltelefonen, så den ikke bliver beskidt), mens hjemmesiden kan være bedre at bruge hjemme, når både elever og lærere skal forberede sig. 

Du kan hente app'en gratis på: www.gocook.dk/app

Tips til brug af GoCooks kokkeskoleapp

Vejledning i brug af GoCooks kokkeskoleapp til iPad (pdf-fil)

Hjemmesiden finder du på: www.gocook.dk

 


Mere end 350 børnevenlig trin-for-trin opskrifter

Både app og web indeholder en stor kogebog med mere end 200 børnevenlige trin-for-trin opskrifter. For at eleverne kan komme rigtigt i gang med opskrifterne, har vi valgt både at bruge tekst og billeder til at illustrere, hvilke råvarer og redskaber, de skal bruge. Eleverne bliver præsenteret for et trin i opskriften ad gangen i kronologisk rækkefølge. Ved de trin, hvor der er en særlig vigtig metode, kan de vælge at se en kort film om, hvordan man kan gribe det an. Det kunne være en film om, hvordan man woksteger eller laver en mørdej. Alle opskrifterne kan også versioneres til 2-4-6 personer, hvilket kan være en fordel særligt i undervisningsøjemed.

I forbindelse med opskrifterne har app’en desuden et indbygget minutur. Så mens kødgryderne simrer, kan minuturet holde styr på tiden, så kartoflerne bliver kogt tilpas. 

Få opskrifterne læst højt

Det er også muligt at få læst opskrifterne højt. Dog indtil videre kun, hvis du har en iPhone. Se en kort vejledning her i nyheden.

Kokkeskolen

I kokkeskolen på både web og app finder man flere end 75 små film. Der er opskriftsfilm, som viser basisopskrifter på fx lasagne, luftige boller el. rørt dej. Mens der under metodefilm ligger korte film om alt fra, hvordan man svitser, ordner chili til, hvordan man deler æg. 


Råvareleksikon

Når eleverne forbereder sig til madlavningen kan de gøre brug af et stort råvare- og redskabsleksikon med over 500 billeder og let forståelige forklaringer. Her kan man både finde de mest almindelige råvarer og redskaber, som blomkål, fiskefilet og brødrister, og de mere ukendte, som brissel og mandolinjern. Leksikonet findes både på web og app.


Hvordan steger man græshopper og laver marcipanpynt?

Har børnene lyst til at udfordre sig selv efter skoletid, er der inspiration at hente på gocook.dk i de to temakøkkener – ’Det blærede køkken’ og ’Det gale køkken’. I ’Det blærede køkken’ kan de fx lære, hvordan man laver marcipanpynt eller flotte frugtkurve og imponere vennerne, mens de i ’Det gale køkken’ bliver udfordret i den helt anden ende af spektret. Der kan de gå på opdagelse i så eksotiske råvarer, som melorme og græshopper.