Print side

GoCook Smagekassen

GoCook Smagekassen er et gratis undervisningstilbud til madkundskab i 4. til 7. klasse. Formålet er at give børnene nye smagsoplevelser og mere appetit på sund, grøn og lækker mad, som de selv tilbereder i skolekøkkenet. GoCook Smagekassen lever op til flere af de FFMål for madkundskab – alt efter temaet. 

Tilmeld din klasse.

I 2016 deltog mere end 160.000 elever i GoCook-aktiviteten i ugerne: 43, 44 og 45. Du kan se alle de deltagende skoler på det store interaktive Danmarkskort (opdateret i tilmeldingsperioden 1. maj til 5. sept.). 

Film om GoCook Smagekassen

I filmen her nedenfor kan du få et godt indblik i, hvad GoCook Smagekassen går ud på, og hvordan det kan inspirere jer i undervisningen. Filmen er lavet sammen med 6B på Kastrupgårdsskolen, 2016:

Tilmelding til GoCook Smagekassen

Vi har hvert år åbent for tilmelding til GoCook Smagekassen fra 1. maj til 5. september. Du tilmelder dig og dine elever via vores tilmeldingsmodul. Tag dig tid og vær omhyggelig, når du går i gang med tilmeldingen.Tilmelding til GoCook Smagekassen (åben fra 1. maj til 5. september).

Har du spørgsmål til tilmeldingen, så læs mere på siden Spørgsmål til tilmeldingen.

Undervisningsforløbet

Som deltager i GoCook Smagekassen modtager alle klasser det gratis undervisningsmateriale i uge 39. Efter eget valg modtager man dernæst en gratis smagekasse med råvarer til 24 elever i enten uge 43, 44 eller uge 45. Foruden råvarerne i smagekassen skal man også selv betale et mindre beløb (max 150,-kr. pr. smagekasse i Dagli’Brugsen-priser) til enkelte ekstra råvarer, så som mælk, evt. kød el. yoghurt.

Undervisningsforløbet er tilrettelagt således, at det kan bruges over 4 til 8 undervisningsgange – det er oftest en fordel at starte 1-2 uger før man henter smagekassen, så eleverne bliver godt introduceret til emnet. Materialet er inddelt i en række opgaver, hvor eleverne veksler mellem teori og praksis.

Hvert år har GoCook Smagekassen et nyt tema. Nogle tidligere temaer var fx verdensmad, økologi, madpyramiden, fastfood eller æbler.

Du kan finde de forskellige temaer og materialerne fra sidste år og de øvrige år under menupunktet GoCook Smagekassematerialer (2006-).

Materialerne

Undervisningsmaterialet består generelt af følgende – alt efter tema supplerer vi med andre ting:

  • 24 elevhæfter
  • en lærervejledning
  • en smagekasse med fødevarer til 24 elever
  • 24 opskrifthæfter til eleverne og deres forældre
  • lærer og elevark
  • ekstra opskrifter på hjemmesiden: www.gocook.dk
  • en konkurrence